APEL PČELARIMA

U okviru kompleksa vetroparka Kovačica poslednjih dana uočen je veliki broj košnica koje su ostavljene na platformama vetrogeneratora što u velikoj meri onemogućava pristup generatorima, njihovo održavanje i prouzrokuje veliku štetu usled neisporučene električne energije, stoji u saopštenju vetroparka Kovačica.


Ovim putem podsećaju se građani da je prema važećem Pravilniku o uslovima i načinu gajenja i selidbe pčela, neophodno košnice postavljati najmanje 100m od ovakvih objekata, kao i da je obavezna saglasnost vlasnika zemljišta za njihovo postavljanje.
Imajući u vidu da su postavljene nelegalno, bez saglasnosti i pravilnika, mole se pčelari za hitno izmeštanje košnica kako bi se izbegla dalja šteta. Nemogućnost održavanja elektroenergetskih objekata može proizvesti višemilionsku štetu samo u jednom danu, te se apeluje na poštovanje pravne regulative, kako ne bismo bili primorani da od nadležnih organa zatražimo zaštitu prava i naknadu materijalne štete, stoji u saopštenju vetroparka Kovačica.

INVESTITOR
DEVELOPER
ČLAN OSNIVAČ UDRUŽENJA
EnglishSerbian